Selam,
diyette olanlar ve canı sarma çekenler için kinoalı yaprak sarma👍 klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifime de buradan göz atabilirsiniz,sevgiler..
MALZEMELER
- 500 gram yaprak
- 4 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 250 gram beyaz kinoa
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 3 çorba kaşığı dolmalık üzüm
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağ+2,5 su bardağı su (pişirmek için)
- üstüne 1 limon suyu
- ön hazır olarak yaprakları suyla 1 taşım kaynatıp süzün ve yıkayın,tuzundan arındırın,üzümü yarım saat sıcak suda bekletin ve süzün, kinoayı 1 saat kadar ıslatın sonra iyice yıkayıp süzgeçte bekletin
- soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın,üstüne yağı ekleyip biraz kavurun
- kinoayı ve fıstığı ilave edin 4-5 tur çevirin
- şekeri tuzu baharatları ilave edin karıştırın
- üzümü ve dereotunu ekleyin 2-3 tur çevirin ocaktan alın ve soğumaya bırakın
- yaprakların kalın saplarını kesin,kenarına harç koyup sarın
- sardığınız yaprakları tencereye dizin,üstüne yağı ve suyu ekleyin
- sarmaların üstüne bir ağırlık koyun,tencerenin kapağını kapatıp,pişirin
- pişen sarmaları tencerede soğutun,daha sonra servis tabağına alıp,üstüne limon suyu ekleyin
- zeytinyağlıları 1 gün dinlendirirseniz daha güzel olur afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.