KARAMELLİ ETİMEK TATLISI


Selam:)
yine çok lezzetli bir tatlı tarifim var sizler için,bu tatlı da mutlaka deneyin diyeceğim tatlardan bir tanesi adına yalancı ekmek kadayıfı da diyebiliriz.
Karamel yapmak istemeyenler sadece suyu şekeri kaynatıp şerbet olarak da kullanabilirsiniz ama bu şeklini tavsiye ederim

malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcağa yakın su

muhallebisi için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker(çok tatlı sevenler 2 kaşık arttırsın)
1 paket vanilya

yapımı:
1-etimekleri kare yada dikdörtgen bir kaba dizin

2-şekeri bir tencereye alın kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın
karamel olup rengi altın sarısına dönünce üstüne dikkatlice suyu ekleyin bu esnada şeker katılaşacak korkmayın,siz karıştırdıkça,su kaynadıkça tekrar eriyecek aşağıda resimde gördüğünüz gibi karamelli su olacak
(karamel olmuş şekere suyu eklerken çok dikkat edin sıçrayıp sizi yakmasın)

3-şerbeti etimeklerin üstüne eşit bir şekilde dökün

4-muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırın ve ocağa açıp sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi pişirin

5-muhallebiyi etimeklerin üstüne döküp, düzeltin
oda sıcaklığında geldiğinde üstünü streçle kapatıp buzdolabına kaldırın
4-5 saat dinlendirin (1 gün beklerse daha güzel olur)
dilimleyip üstünü süsleyerek servis edin
ben dövülmüş fıstıkla süsledim fındık yada tarçın ile servis edebilirsiniz
ayrıca dilerseniz muhallebinin üstüne 1 kat kremşanti ekleyebilirsiniz ama bence gerek yok bu haliyle tadı muhteşem:)
afiyet olsunnn

Yorumlar