AHUDUDU REÇELİ


Selam,
mayhoş reçel sevenler için ahududu reçeli harika bir lezzet ben özellikle şekerini de az koydum, hem kahvaltılarda hemde tatlılarda kullanabilirsiniz afiyet olsun.

MALZEMELER
  • 500 gram ahududu
  • 200 gram toz şeker
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. ahududuyu yıkayıp tencereye alın (ahududu hassas bir meyve o nedenle çok zedelemeyin)
  2. üstüne şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın, 1-2 saat bekletin
  3. süre sonunda şeker sulanmış olacak, tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 20 dk kaynatın
  4. limonu ekleyip 2-3 dk daha pişirin ve ocağı kapatın
  5. temiz ve kuru bir kavanoza aktarın 
  6. oda sıcaklığına gelince dilerseniz buzdolabında muhafaza edin afiyet olsun
NOT:
bu ölçülerle 1 kavanoz reçel elde ederiz, siz dilerseniz ölçüyü iki misli yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.