Selam,
mayhoş reçel sevenler için ahududu reçeli harika bir lezzet ben özellikle şekerini de az koydum, hem kahvaltılarda hemde tatlılarda kullanabilirsiniz afiyet olsun.
MALZEMELER
- 500 gram ahududu
- 200 gram toz şeker
- yarım limon suyu
- ahududuyu yıkayıp tencereye alın (ahududu hassas bir meyve o nedenle çok zedelemeyin)
- üstüne şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın, 1-2 saat bekletin
- süre sonunda şeker sulanmış olacak, tencereyi ocağa alın, kısık ateşte 20 dk kaynatın
- limonu ekleyip 2-3 dk daha pişirin ve ocağı kapatın
- temiz ve kuru bir kavanoza aktarın
- oda sıcaklığına gelince dilerseniz buzdolabında muhafaza edin afiyet olsun
bu ölçülerle 1 kavanoz reçel elde ederiz, siz dilerseniz ölçüyü iki misli yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.