Merhabalar,
nefis ,Ermeni usulü, tam tadında bir yaprak dolması yapmak isterseniz buyurun tarifine
malzemeler:
500 gr salamura yaprak
1,5 kilo kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
yarım demet kıyılmış dereotu
1 er tatlı kaşığı yenibahar,tuz,tarçın,toz şeker,karabiber
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü (önceden ıslatın şişsin)
1 limon suyu
yarım su bardağı zeytinyağı içine +çeyrek su bardağı pişirirken tencereye
yapımı:
soğanları temizleyip ufak ufak doğrayın yada robottan geçirin fakat çok fazla ezmeyin
tencereye alıp ocağı açın suyu bırakıp çektiğinde yağı ve fıstığı ekleyin kısık ateşte biraz kavurun
yıkanmış pirinci ekleyin karıştırın
1-2 dk kavurun
baharatlarını ekleyin 1-2 tur döndürün
üzümü ilave edin karıştırın
son olarak dereotunu ilave edin
harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın
yaprağı , tuzu çıkana kadar kaynar suda bekletin ve süzün
saplarını kesin tencerenin dibine koymak için bir kaç tane ayırın
yaprakların geniş tarafına harçtan koyup sarın
hepsini bu şekilde tamamlayın
tencerenin dibine ayırdığınız yaprakları yerleştirin
üstüne sarmaları dizin
limon suyunu ve yağı ilave edin
ve üstüne bir tabak kapatın
dolmaların hizasına gelecek kadar su ekleyip pişirin
yaprağın cinsine göre pişme süresi değişir kontrol edin dolmalar/sarmalar yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.