Misafir sofranıza yakışacak , pratik bir lezzet 👌
MALZEMELER
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 küçük boy doğranmış soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- ÜSTÜNE
- 1 büyük boy , piyazlık doğranmış kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
- mercimekleri berrak su çıkana kadar süzgeçte yıkayın
- tencereye soğanı, sarımsağı ve yağı ekleyip birkaç tur çevirin, mercimekleri ekleyin karıştırın şekeri, tuzu, kimyonu, limon suyunu ve suyu ilave edin, mercimekler yumuşayana ve suyu azalana kadar pişirin
- daha sonra ateşten alın ve blenderle pürüzsüz kıvam alana kadar çekin
- favayı servis tabağına döküp yayın
- kıtır soğan için tavayı ısıtın, soğanı ve yağı ekleyin kokusu çıkana kadar çevirin, şekeri ve tuzu ekleyin kısık ateşte soğanlar karamelize olana kadar çevirerek pişirin
- hazırladığınız kıtır soğanı favanın üstüne yayın
- tavada kalan yağa biberi ekleyin , karıştırın ve soğanların üstüne dökün
- servis etmeden önce üstüne yağ ve limon gezdirin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.