VİŞNELİ FINDIKLI KEK

 

Vişne bitmeden denemenizi önereceğim bir kek tarifi ☺👌

MALZEMELER (200 ml bardak ile)

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
  • 2 su bardağı un
  • ÜSTÜNE
  • 15-18 adet çekirdeksiz vişne
  • 2 çorba kaşığı fındık kırığı

HAZIRLANIŞI

  1. yumurta, şeker, yağ ve yoğurdu çırpın
  2. kuru malzemeleri ekleyip karıştırın
  3. harcı yağlanmış kek kalıbına dökün
  4. üstüne vişneleri batırarak dizin ve fındığı serpin
  5. 160 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk kontrollü bir şekilde pişirin

Yorumlar