Vişne bitmeden denemenizi önereceğim bir kek tarifi ☺👌
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
- 2 su bardağı un
- ÜSTÜNE
- 15-18 adet çekirdeksiz vişne
- 2 çorba kaşığı fındık kırığı
HAZIRLANIŞI
- yumurta, şeker, yağ ve yoğurdu çırpın
- kuru malzemeleri ekleyip karıştırın
- harcı yağlanmış kek kalıbına dökün
- üstüne vişneleri batırarak dizin ve fındığı serpin
- 160 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk kontrollü bir şekilde pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.