RUM BÖREĞİ

 


Selam,
patlıcanlı lezzetleri seviyorsanız bu tarife de bayılacaksanız:) mutlaka deneyin diyeceğim, gerçekten çok lezzetli oluyor☺👍
(gördüğünüz tabak 1 patlıcandan hazırlandı sizler kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz)

MALZEMELER
  • 1 adet patlıcan (uzun ve biraz iri patlıcan tercih ederseniz daha güzel olur)
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber 
  • birkaç dal kıyılmış dereotu
  • kızartmak için : sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanı alacalı soyun ,verev olarak bir santim kalınlığında kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin
  2. daha sonra süzün ve havlu kağıtla kurutun
  3. peyniri kaseye alıp çatal yardımıyla ezin, içine yumurtayı, nişastayı, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın
  4. patlıcan dilimlerinin bir yüzüne , kaşık yardımıyla hazırladığınız karışımdan bastırarak sürün ,yayın 
  5. tavaya yağ koyup ısıtın
  6. önce patlıcanların peynirli tarafını yağa bırakın, orta ısıda renk alana kadar kızartın ve ters çevirin diğer yüzü de kızarınca havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın fazla yağı süzülsün
  7. daha sonra servis tabağına aktarın, sıcak olarak tüketin

Yorumlar