patlıcanlı lezzetleri seviyorsanız bu tarife de bayılacaksanız:) mutlaka deneyin diyeceğim, gerçekten çok lezzetli oluyor☺👍
(gördüğünüz tabak 1 patlıcandan hazırlandı sizler kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz)
MALZEMELER
- 1 adet patlıcan (uzun ve biraz iri patlıcan tercih ederseniz daha güzel olur)
- 100 gram beyaz peynir
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber
- birkaç dal kıyılmış dereotu
- kızartmak için : sıvıyağ
- patlıcanı alacalı soyun ,verev olarak bir santim kalınlığında kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin
- daha sonra süzün ve havlu kağıtla kurutun
- peyniri kaseye alıp çatal yardımıyla ezin, içine yumurtayı, nişastayı, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın
- patlıcan dilimlerinin bir yüzüne , kaşık yardımıyla hazırladığınız karışımdan bastırarak sürün ,yayın
- tavaya yağ koyup ısıtın
- önce patlıcanların peynirli tarafını yağa bırakın, orta ısıda renk alana kadar kızartın ve ters çevirin diğer yüzü de kızarınca havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın fazla yağı süzülsün
- daha sonra servis tabağına aktarın, sıcak olarak tüketin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.