TAHİNLİ TAVUK MEZESİ



Selam, son günlerde bende bir tembellik, üşengeçlik durumu var😂 bu nefis meze/salata yılbaşı soframızda yer almıştı o günden beri yazıp, paylaşmak istedim ancak bugün elim gitti yazmaya,  deneyin derim çok lezzetliydi gerçekten hazırlaması da çok basit  lezzet olarak çerkez tavuğuna benziyor👌sevgiler..

MALZEMELER

  • 2 adet derili tavuk göğsü (ben özellikle derili alıyorum ki suyu daha lezzetli oluyor)
  • 1 adet tavuk but 
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3-4 dal ince doğranmış taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tavuk suyu
  • ÜSTÜNE
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • susam yada dolmalık fıstık yada ceviz kırığı
HAZIRLANIŞI

  1. tavukları tencereye alın ,üstünü geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın
  2. haşlanan tavukları tencereden alın, suyunu da süzüp kenara alın
  3. tavuklar biraz soğuyunca ayıklayın ve didikleyin, bir kaseye alın
  4. susamları yağsız tavada hafif kavurun tavukların üstüne ekleyin
  5. soğanı ekleyin ,karıştırın
  6. tuzu, biberi, tahini, şekeri, sıvı yağı ve limon suyunu bir kasede çırpın ve tavuğa ilave edin karıştırın
  7. azar azar tavuk suyu ekleyerek kıvamını ayarlayın (6-7 çorba kaşığı kadar)
  8. tüm malzeme homojen bir şekilde karışınca ve kıvam alınca servis tabağına döküp yayın
  9. üstüne yağla biberi ısıtıp dökün ben ceviz kullandım siz fıstık yada susam ekleyebilirsiniz
  10. nefis mezemiz sunuma hazır hemen servis edilmeyecekse üstünü streçleyip buzdolabında bekletin

Yorumlar