Selam.
bu yılbaşında kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir çörek/kek reçetesi paylaşmak istedim.
Yunanistan'ın yılbaşı lezzetlerinden bu çöreğin içine demir para saklanıyor, para kime çıkarsa o yıl ona şans getirdiğine inanılıyor.
Diğer adı da şans keki olan bu lezzeti not edin derim 👌 sevgiler..
MALZEMELER (250 ml bardak ile)
- 200 gram oda ısısında tereyağı
- 3 büyük yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı süt
- 1 portakalın suyu
- 1 portakalın kabuğu (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 parça dövülmüş damla sakızı
- 1 çay kaşığı kadar muskat rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 silme su bardağı un
ÜSTÜNE: pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- yağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın, yumurtaları ekleyip tekrar çırpın
- portakal kabuğunu, suyunu ve sütü ekleyip çırpın
- kuru malzemeleri de eleyerek karışıma ilave edin, spatulayla alttan üste doğru homojen bir şekilde karıştırın
- yağlanmış orta boy, yuvarlak kalıba dökün ve düzeltin
- güzelce yıkanmış, temizlenmiş demir parayı hamurun herhangi bir kısmına batırın (koymak istemezseniz bu kısmı atlayabilirsiniz)
- kalıbı fırına verin 180 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
- vasilopita'yı kalıbından çıkartıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın
- soğuyunca üstünü pudra şekeri ile kaplayın, dilediğiniz gibi dekore edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.