Şerbetli ve kalorili tatlı sevenlere gelsin:)
MALZEMELER
- 500 gram irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu yada 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 çorba kaşığı tahin+ 5 çorba kaşığı pekmez (biraz suyla açın ,karıştırın)
- ŞERBETİ İÇİN
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- şerbet malzemelerini tencereye alıp 10 dk kadar kaynatın ve ılımaya bırakın
- kullanacağınız tepsinin tabanına sulanmış tahin, pekmez karışımından sürün
- bir kapta irmik, yoğurt, süt, şeker ve kabartma tozunu ,homojen bir şekilde karıştırın (karbonat kullanacaksınız birkaç damla limon suyuyla aktive edin)
- karışımın yarısını tepsiye döküp yayın
- üstüne ceviz serpin
- cevizin üstüne kalan karışımı döküp yayın
- en üstüne tekrar pekmez karışımından sürün
- 180 derece ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin
- tatlıyı fırından alıp dilimleyin, şerbeti üstüne dökün
- ben tepsinin üstünü kapatarak 6 saat beklettim daha sonra servis ettim, 1 gün durursa daha güzel olur tercih sizin, afiyet olsun
Kaynak: yayamın tarifleri
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.