Leziz bir kek reçetesi ,evinizde olan kuru yemişleri bu reçeteyle değerlendirebilirsiniz.
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 3 orta boy yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 şer çorba kaşığı Antep fıstığı, fındık, ceviz kırığı
- 2,5su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı çekirdeksiz vişne
- yumurta , vanilya ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın
- yağı ve sütü ilave edin, çırpın
- unu, kabartma tozunu ve kuru yemişleri ekleyin, spatulayla homojen bir şekilde karıştırın
- yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına hamuru döküp, düzeltin
- üstüne vişneleri batırın
- 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk pişirin (45 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın 10 dk bekletip kalıbından çıkartın ve servis tabağına alın
- dilimleyerek servis edin, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.