PATATESLİ GÖZLEME


Selam,hamurunda patates olan,yumuşacık ve lezzetli bir gözleme reçetesi,ister kahvaltıya isterseniz çay sofrası için hazırlayabilirsiniz👌
MALZEMELER
  • 1 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 yarım su bardağı oda ısısında su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
  1. patatesi püre haline getirin ve kaba alın
  2. yağı,tuzu ve suyu ekleyin karıştırın
  3. yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun (gerekirse biraz daha un ilave edin ben 2 bardak kullandım)
  4. hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın
  5. unlanmış tahtanın üstünde bezeleri yarım cm kalınlığında açın
  6. daha sonra ısıtılmış, yapışmaz tabanlı bir tavada arkalı önlü pişirerek tabağa alın
  7. dilerseniz pişen gözlemelere hafif tereyağ sürün,afiyet olsun
bu malzemelerle 9-10 adet çıkıyor dilerseniz malzemeleri çoğaltabilirsiniz,ayrıca gözleme hamuruna maydanoz ilave edebilirsiniz tercih sizin.

Yorumlar