Selam,hamurunda patates olan,yumuşacık ve lezzetli bir gözleme reçetesi,ister kahvaltıya isterseniz çay sofrası için hazırlayabilirsiniz👌
MALZEMELER
- 1 adet büyük boy haşlanmış patates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1/2 yarım su bardağı oda ısısında su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- patatesi püre haline getirin ve kaba alın
- yağı,tuzu ve suyu ekleyin karıştırın
- yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun (gerekirse biraz daha un ilave edin ben 2 bardak kullandım)
- hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın
- unlanmış tahtanın üstünde bezeleri yarım cm kalınlığında açın
- daha sonra ısıtılmış, yapışmaz tabanlı bir tavada arkalı önlü pişirerek tabağa alın
- dilerseniz pişen gözlemelere hafif tereyağ sürün,afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.