PİDELİ KÖFTE


Selam,
bugün ne pişireyim diye düşünürken yarım pide gözüme ilişti:) bir gün öncesinden kalan bu yarım pideyle pideli köfte ortaya çıktı,iyi ki de çıkmış nefis oldu doğrusu,eğer buzlukta köfteniz de varsa hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz,deneyin derim sevgiler..

KÖFTESİ İÇİN
  • 300 gram köftelik kıyma
  • 1 büyük boy, rendelenmiş kuru soğan
  • 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi yada 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 çorba kaşığı kadar kıyılmış maydanoz
  • 1 er çay kaşığı karabiber,kimyon,yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
  • 2 çorba kaşığı tereyağ yada sade yağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • bir tutam tuz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • bir tutam kuru nane
  • 2 su bardağı su (suyu ,pideleri ne kadar ıslak sevdiğinize bağlı olarak azaltabilirsiniz,ben ıslak istediğim için bu ölçü koydum)
yarım pide (büyük ramazan pidesi)
yoğurt

HAZIRLANIŞI
  1. köfte için malzemeleri karıştırma kabına alın ve yoğurun,ara sıra elinizi ıslatarak köfteleri şekillendirin ve tabağa dizin
  2. sosu için yağı çukur bir tavaya alın eritin,naneyi ekleyip karıştırın,salçayı,tuzu ve sarımsağı ilave edin,salçayı hafif kavurun daha sonra üstüne su ekleyip kısık ateşte pişirin
  3. pideyi küp küp doğrayın ve servis tabağına yerleştirin
  4. köfteleri hafif yağlanmış tavada kızartın
  5. pidelerin üstüne sosun yarısını kaşıkla eşit bir şekilde dökün
  6. üstüne köfteleri dizin ve kalan sosu dökün
  7. kenarlarına da yoğurt gezdirin
  8. pideli köfte hazır sıcak olarak servis edin afiyet olsun
NOT: bu malzemeler iki kişi için doyurucu oluyor,daha fazla hazırlamak isterseniz,malzemeleri çoğaltabilirsiniz

Yorumlar