Selam,
nuar et tarifini düdüklüde kolayca yapabilir,yılbaşı sofranızda pilavla servis edebilirsiniz.
Tabi sadece yılbaşı değil her daim ister misafire ister ailenize pişirebilirsiniz.
Ben dilim olarak almıştım o şekilde pişirdim,sizler nuarı bütün olarak kestirmeden alabilirsiniz,bütün kullanacaksanız pişirme şekli aynı ama süresi değişir,geçelim tarife👇☺
MALZEMELER
- 6 dilim dana nuar
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
- 1 adet temizlenmiş, küçük boy bütün halinde kuru soğan
- 1 adet doğranmış havuç
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
- tencereye yağı koyup ısıtın,etleri ekleyip mühürleyin
- soğanı,havucu,salçayı ve baharatları ilave edip 2-3 tur çevirin
- suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın
- düdük ötünce/ buharı çıkınca (tencerenizin modeline göre,benimki saatli olanlardan,saati ayarlıyorum yüksek ateşe koyuyorum,saat ötünce ateşi kısıyorum) ateşi kısıp,35 dk pişirin
- tencere açılacak vaziyete geldiğinde kapağını açın,etleri içinden alın,kalan suyunu blendırdan geçirin
- etleri tabağa alın,üstüne suyundan kaşıkla ilave ederek servis edin,afiyet olsun
- nuarı bütün olarak yapacaksanız 45-50 dk pişirin
- yemeğe dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.