TEKME TOKAT TURŞUSU


Selam,
Trakya bölgesine ait tekme tokat turşusunu çok duymuştum,bu yaz az bir miktarda denemek istedim ve ınstagram'da takip ettiğim @bbalbayus sitesindeki reçeteyi denedim.
Sonuç olarak bu pratik turşuyu çok beğendim,pazarlarda biber bitmeden deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 500 gram tatlı yeşil biber (acı seviyorsanız karışık da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı şeker yada bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
  1. biberleri yıkayın,gelişigüzel doğrayıp kavanoza alın
  2. üstüne şekeri,tuzu ve yağı ekleyin
  3. kavanozun kapağını kapatıp,oda sıcaklığında arada kavanozu çalkalayarak 25 gün bekletin
  4. nefis turşumuz hazır:)
NOTLAR
  • turşuyu dilediğiniz miktarlarda hazırlayabilirsiniz
  • arzu ederseniz sarımsak da ilave edebilirsiniz
  • kullanacağınız kavanoz steril olsun
  • turşu kavanozunu açtıktan sonra buzdolabında saklayın,bu nedenle turşuyu ufak kavanozlarda hazırlarsanız daha sağlıklı olur 

Yorumlar