BEYAZ ÇİKOLATALI MOZAİK KÜPLERİ


Selam,
mozaik pastayı hepimiz bilir,severiz bu reçete de mozaik pastanın küçültülmüş hali 👀👍
Küp küp ,lezzet dolu bu reçeteyi hazırlayıp dondurucuya atın,konuklarınız geldiğinde kahveyle,çayla ikram edin,yada canınız tatlı çekti alın kahvenizin yanına keyifle yiyin (şu an yazarken ben yiyorum mesela :)) sözün kısası deneyin derim, sevgiler.

MALZEMELER
  • 200 ml krema
  • 65 gramlık 2 paket beyaz çikolata (ben damak fıstıklı kullandım)
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • üstünü kaplamak için
  • 200 gram bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
  1. bisküvileri iri iri kırıp bir kaba alın
  2. kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, ocaktan alın ve beyaz çikolataları kırarak kremaya ekleyin,çikolatalar eriyene kadar karıştırın
  3. beyaz çikolatalı kremayı bisküvilerin üstüne döküp,spatulayla güzelce karıştırın
  4. 20-22 cm çapında kare bir fırın kabını streçle kaplayın,içine hazırladığınız bisküvili karışımı dökün ve düzelterek yayın,açık kalan kısımlarını da treçle kapatın ve dondurucuda 1 saat kadar bekletin
  5. bitter çikolatayı benmari usulü eritin
  6. sertleşen mozaiği dondurucudan alın,streçle beraber tezgaha alın streci sıyırın ve keskin bir bıçakla kare kare kesin
  7. kestiğiniz küpleri erimiş olan bitter çikolataya bulayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizerek tekrar dondurucuya alın
  8. çikolata tamamen donduğunda mozaik küplerini bir buzdolabı poşetine alarak dondurucuda saklayın,dilediğiniz zaman içinden istediğiniz miktarda alarak servis edin

Yorumlar