KEÇİBOYNUZU LİKÖRÜ



Likör tarifleri arasına girmeyi hak eden bir lezzet:) keçiboynuzunun aromasını almak için başka bir tatlandırıcıya gerek duymadım,siz isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz,sevgiler..

MALZEMELER
  • 500 gram keçiboynuzu
  • 250 gram toz şeker
  • 250 ml votka 
  • 500 ml içme suyu
  • 3 litrelik kavanoz
HAZIRLANIŞI
  1. keçiboynuzlarını bir kaç parçaya bölerek kavanoza doldurun
  2. şeker ve suyu,şeker eriyene kadar ısıtıp,soğutun ,votkayı ekleyip karıştırın ve kavanozdaki keçiboynuzunun üstüne dökün
  3. kavanozun kapağını kapatın,güneş almayan bir yerde 1 ay bekletin
  4. süre sonunda likörü süzerek şişeye aktarın
  5. likörünüz kullanıma hazırdır ,kolay gelsin..

Yorumlar

  1. Toplam 750 ml çözeltin var, neden 3L şişe kullanıyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir bey merhaba, keciboynuzunu da sayarsak rahatlık açısından büyük kavanoz tercih ediyorum, siz dilerseniz daha küçük boy kullanabilirsiniz sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.