Likör tarifleri arasına girmeyi hak eden bir lezzet:) keçiboynuzunun aromasını almak için başka bir tatlandırıcıya gerek duymadım,siz isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz,sevgiler..
MALZEMELER
- 500 gram keçiboynuzu
- 250 gram toz şeker
- 250 ml votka
- 500 ml içme suyu
- 3 litrelik kavanoz
- keçiboynuzlarını bir kaç parçaya bölerek kavanoza doldurun
- şeker ve suyu,şeker eriyene kadar ısıtıp,soğutun ,votkayı ekleyip karıştırın ve kavanozdaki keçiboynuzunun üstüne dökün
- kavanozun kapağını kapatın,güneş almayan bir yerde 1 ay bekletin
- süre sonunda likörü süzerek şişeye aktarın
- likörünüz kullanıma hazırdır ,kolay gelsin..
Toplam 750 ml çözeltin var, neden 3L şişe kullanıyorsun ?
YanıtlaSilKadir bey merhaba, keciboynuzunu da sayarsak rahatlık açısından büyük kavanoz tercih ediyorum, siz dilerseniz daha küçük boy kullanabilirsiniz sevgiler
Sil