Selam,
tempura için Japon mutfağından yayılan bir pişirme şekli diyebiliriz,tempurayı tavuğun dışında sebzelere ve deniz ürünlerine de uygulayabilirsiniz deneyin derim 👌sevgiler.
MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğüs eti (julyen doğranmış)
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı un
- 1 şişe maden suyu (buzdolabından soğuk kullanın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
HAZIRLANIŞI
- tavuğu julyen doğrayın
- diğer tüm malzemeleri çırpıcıyla,homojen bir şekilde karıştırın ve bir süre buzdolabına alın (sosun soğuk olması gerekli)
- çukur bir kızartma tenceresinin yarısına gelecek kadar ay çiçek yağı koyup ısıtın (dilerseniz zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
- yağ ısınınca orta ateşte bırakın
- sosu buzdolabından alın,tavukları teker teker sosa bulayıp yağa atın,tavuklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
- tavuklar altın sarısı renk alana kadar kızartın,lezzetli tavuk tempura hazır afiyet olsun👀👍
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.