TAVUK TEMPURA


Selam,
tempura için Japon mutfağından yayılan bir pişirme şekli diyebiliriz,tempurayı tavuğun dışında sebzelere ve deniz ürünlerine de uygulayabilirsiniz deneyin derim 👌sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 adet tavuk göğüs eti (julyen doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu (buzdolabından soğuk kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

HAZIRLANIŞI
  1. tavuğu julyen doğrayın
  2. diğer tüm malzemeleri çırpıcıyla,homojen bir şekilde karıştırın ve bir süre buzdolabına alın (sosun soğuk olması gerekli)
  3. çukur bir kızartma tenceresinin yarısına gelecek kadar ay çiçek yağı koyup ısıtın (dilerseniz zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
  4. yağ ısınınca orta ateşte bırakın
  5. sosu buzdolabından alın,tavukları teker teker sosa bulayıp yağa atın,tavuklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın 
  6. tavuklar altın sarısı renk alana kadar kızartın,lezzetli tavuk tempura hazır afiyet olsun👀👍

Yorumlar