Selam,
domateslerin en güzel zamanıyken kış için biraz saklamak gerek,böylece kış aylarında tüm yemeklerinizde kullanabileceğiniz, lezzetli domatesiniz hazır olacak👍domatesleri çiğ olarak koyan da var ama ben pişmiş tercih ediyorum,unutmayın ki pişmiş domates daha faydalı.
Ben tarifi yaptığım ölçüde yazıyorum,siz miktarını arttırabilirsiniz,sevgiler.
MALZEMELER
- 5 kilo domates (fotoğrafta gördüğünüz şişe domates kullandım,hem etli hem ucuz)
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
- domatesleri güzelce yıkayın ve süzgece alın
- kök kısımlarını kesin ve geniş bir tencereye,gelişigüzel doğrayın (kabuklarını soymuyoruz)
- tencereyi ateşe koyun,domatesler sulanmaya başlayınca 10 dk pişirin daha sonra el blendırıyla püre haline getirin (püre yaptıktan sonra dilerseniz doğranmış sivri biber ekleyebilirsiniz)
- şeker,tuz,sirke ve yağı ekleyin karıştırın
- kısık ateşte domateslerin suyu azalana kadar pişirin ve ocaktan alın
- tamamen soğuduktan sonra dilerseniz benim gibi kalın muffin kaplarına veya buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olarak pay edin
- muffin kaplarına koyarsanız donduktan sonra kalıptan çıkartıp buzdolabı poşetine aktarabilirsiniz, poşetle koyarsanız doğrudan dondurucuya üst üste dizebilirsiniz
- kullanacağınız zaman çözdürmeden ,direkt yemeklere ilave edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.