SİYEZ UNLU POĞAÇA


Selam,
poğaça tüketmeyi hepimiz seviyoruz:) sürekli de yapıyoruz, madem ki yemeyi seviyoruz bari daha sağlıklı poğaçalar yapalım diye düşünüyorum,daha önce tam buğday,çavdar gibi unlarla yaptığım poğaçalar da güzel oluyordu bu kez siyez unuyla denedim,siyez unu da son zamanlarda gözde olan bir un çeşidi,glisemik indeksi düşük diğer unlara göre daha sağlıklı bir un olması da bir avantaj deneyin derim,sevgiler.

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ (eritin)
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı keten tohumu (opsiyonel)
  • 6-7 dal kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı rende taze kaşar peyniri yada beyaz peynir
  • 2,5 su bardağı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
  1. un hariç malzemeleri kaba alıp,karıştırın
  2. yavaş yavaş un ekleyip yoğurun
  3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle şekillendirin (yuvarlak yada uzun tercih sizin)
  4. hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  5. üstlerine yumurta sarısı sürün
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
NOT: PEYNİRİ HAMURLA BİRLİKTE YOĞURDUM SİZ İSTERSENİZ ARASINA KOYABİLİRSİNİZ

Yorumlar