MADEN SULU KÖFTE


Selam,
köfte sevenler köfteyi bir de bu şekilde deneyin ,maden suyu sayesinde yumuşak ve lezzetli köfteler elde edeceksiniz öneririm.


MALZEMELER
  • 500 gram köftelik kıyma
  • 3 çorba kaşığı galeta unu yada ufalanmış ekmek için
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 er dolu çay kaşığı kimyon,karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım şişe maden suyu (1 çay bardağı kadar)
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. tüm malzemeleri geniş bir kaseye alıp,yoğurun
  2. dilediğiniz şekilde köfteler hazırlayın 
  3. köfteleri aynı gün kullanacaksanız üstünü streçle kapatıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirin,daha sonra kızartarak yada ızgarada pişirerek servis edin
  4. köfteleri dondurucuya koyacaksanız bir tepsiye yağlı kağıt serin ve köfteleri üstüne dizin.dondurun donan köfteleri buzdolabı poşetine doldurup saklayın,pişireceğiniz zaman istediğiniz miktarda köfteyi çıkartıp kullanın afiyet olsun..

Yorumlar

  1. Nermin Şensoy6 Şubat 2019 00:14

    Bitmiş hallerinin de fotoğrafını eklemenizi çok isterim. Fazla yorum yapmıyorum fakat takibinizdeyim, tarifler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler Nermin hanım, pişmiş halini de en kısa zamanda paylaşacağım sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.