Yılbaşı için konuklarınıza ikram edebileceğiniz ,lezzetli bir çörek 👌
MALZEMELER (240 ML BARDAK İLE)
- 3 orta boy yumurta
- 125 gram erimiş ılık tereyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay bardağı kuru üzüm (yarım saat önceden sıcak suda ıslatın ve süzün)
- 2 parça dövülmüş damla sakızı
- un (4-5 su bardağı arası)
- 1 yumurta sarısı
- susam
HAZIRLANIŞI
- yumurta, yağı, sütü, suyu ,şekeri karıştırma kabına alın, çırpıcıyla karıştırın
- üzümü,sakızı ve baharatları ekleyin
- mayayı ve yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun (hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalı)
- hamurun üstünü streçle kapatıp 2 saat kadar mayalandırın
- süre sonunda rahat çalışabilmek için elinizi yağlayın ve hamuru bir kez yoğurup toparlayın
- hamuru iki eşit parçaya ayırın ve önce rulo yapıp,sonra etrafında gül böreği yapar gibi döndürün
- hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın
- üstlerine yumurta sarısı sürün,susam serpin,bir 15 dk daha tepside dinlendirin
- 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.