YILBAŞI ÇÖREĞİ


Yılbaşı için konuklarınıza ikram edebileceğiniz ,lezzetli bir çörek 👌

MALZEMELER (240 ML BARDAK İLE)
  • 3 orta boy yumurta
  • 125 gram erimiş ılık tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (yarım saat önceden sıcak suda ıslatın ve süzün)
  • 2 parça dövülmüş damla sakızı
  • un (4-5 su bardağı arası)
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
  • susam

HAZIRLANIŞI
  1. yumurta, yağı, sütü, suyu ,şekeri karıştırma kabına alın, çırpıcıyla karıştırın
  2. üzümü,sakızı ve baharatları ekleyin
  3. mayayı ve yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun (hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalı)
  4. hamurun üstünü streçle kapatıp 2 saat kadar mayalandırın
  5. süre sonunda rahat çalışabilmek için elinizi yağlayın ve hamuru bir kez yoğurup toparlayın
  6. hamuru iki eşit parçaya ayırın ve önce rulo yapıp,sonra etrafında gül böreği yapar gibi döndürün 
  7. hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın
  8. üstlerine yumurta sarısı sürün,susam serpin,bir 15 dk daha tepside dinlendirin
  9. 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

Yorumlar