TABULE/TABBULE


Selam,
Lübnan mutfağının sevilen bir lezzeti👌

MALZEMELER
  • 1 küçük su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük boy domates
  • 1 demet maydanoz (aslında tabulede 2-3 demet kullanılıyor fakat evde sevmeyenler olunca ben 1 demet kullandım)
  • 7-8 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
  • nar taneleri
HAZIRLANIŞI
  1. bulguru sıcak suyla ıslatın,üstünü kapatıp suyunu çekene dek bekletin
  2. daha sonra geniş bir kaseye alın ve karıştırın
  3. domateslerin kabuğunu soyun, ufak ufak doğrayın ve bulgura ekleyin
  4. soğanları ve maydanozu da ince ince kesip,ekleyin
  5. cevizi,nar ekşisini,yağı ve tuzu ekleyin
  6. tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın
  7. tabuleyi servis tabağına aktarın, maydanoz ve nar taneleriyle süsleyin afiyet olsun..

Yorumlar