Selam,
bu leziz kadayıf sarmasını Fatma arkadaşımız bizim için yapmıştı,bende sizler için fotoğraflamıştım,lezzeti gerçekten çok güzeldi not edin derim, sevgiler..
MALZEMELER
- 500 gram taze kadayıf
- 250 gram dövülmüş ceviz
- 125 gram erimiş tereyağ
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
- şerbet malzemelerini tencereye alın ve 10 dk kaynatıp soğumaya bırakın
- kadayıfı didikleyerek açın ve parçalar koparıp,tezgahta düzleştirin
- içine ceviz koyup sarın
- kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
- sardığınız kadayıfları ,yağlanmış tepsiye dizin
- üstlerine tereyağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin
- pişen kadayıfları fırından alın 2 dk bekleyin,daha sonra üstüne şerbeti gezdirin
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,dilerseniz üstünü fıstıkla süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.