FIRINDA KADAYIF SARMA


Selam,
bu leziz kadayıf sarmasını Fatma arkadaşımız bizim için yapmıştı,bende sizler için fotoğraflamıştım,lezzeti gerçekten çok güzeldi not edin derim, sevgiler..


MALZEMELER
  • 500 gram taze kadayıf
  • 250 gram dövülmüş ceviz
  • 125 gram erimiş tereyağ
ŞERBETİ İÇİN
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. şerbet malzemelerini tencereye alın ve 10 dk kaynatıp soğumaya bırakın
  2. kadayıfı didikleyerek açın ve parçalar koparıp,tezgahta düzleştirin
  3. içine ceviz koyup sarın
  4. kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
  5. sardığınız kadayıfları ,yağlanmış tepsiye dizin
  6. üstlerine tereyağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin
  7. pişen kadayıfları fırından alın 2 dk bekleyin,daha sonra üstüne şerbeti gezdirin
  8. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,dilerseniz üstünü fıstıkla süsleyebilirsiniz afiyet olsun

Yorumlar