ŞİP ŞAK PEKMEZLİ İRMİK HELVASI


Selam,
canınız tatlı çektiğinde,adı gibi şip şak yapacağınız bir helva tarifi,üstelik diyette olanlar da birazcık yiyebilir:)

MALZEMELER (250 ml bardak ile)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı  su
  • 1 su bardağı  süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
HAZIRLANIŞI
  1. irmiği ve yağı tencereye alıp,irmiğin rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun
  2. bir kaseye sütü,suyu ve pekmezi koyup çırpıcıyla karıştırın
  3. kavrulan irmiğe sıvı karışımı ekleyin ve fokurdayana kadar karıştırın
  4. daha sonra tencerenin kapağını kapatıp,suyunu çekene kadar pişirin
  5. pişen helvayı 10 dk dinlendirip servis edin
NOT: helvaya tarçın da eklerseniz güzel bir lezzet katmış olursunuz

Yorumlar