Selam,
canınız tatlı çektiğinde,adı gibi şip şak yapacağınız bir helva tarifi,üstelik diyette olanlar da birazcık yiyebilir:)
MALZEMELER (250 ml bardak ile)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı pekmez
- irmiği ve yağı tencereye alıp,irmiğin rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun
- bir kaseye sütü,suyu ve pekmezi koyup çırpıcıyla karıştırın
- kavrulan irmiğe sıvı karışımı ekleyin ve fokurdayana kadar karıştırın
- daha sonra tencerenin kapağını kapatıp,suyunu çekene kadar pişirin
- pişen helvayı 10 dk dinlendirip servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.