LİMONCELLO


Likör serisine limoncello tarifini eklemesek olmazdı:) yıllardır yaptığım ,buram buram limon kokan bu likörü denemek isterseniz not alın derim sevgiler..

MALZEMELER
  • 10 adet iri boy limon
  • 500 ml votka
  • 350-400 gram toz şeker (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
  • 1 litre temiz içme suyu

HAZIRLANIŞI
  1. limonları güzelce yıkayın,sebze soyucusu ile üst sarı kabuklarını soyun (dikkat edin beyaz kısımları almayın likör acı olur)
  2. soyduğunuz kabukları 3 litrelik ,cam bir kavanoza alın,üstüne votkayı ekleyip kapağını kapatın
  3. bu şekilde 15 gün ,güneş görmeyen bir yerde ara sıra çalkalayarak bekletin
  4. süre sonunda limon kabuklarını süzün,sıvıyı tekrar kavanoza alın
  5. şeker ve içme suyunu ,şeker eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın,oda sıcaklığına gelince kavanoza ekleyin,kapağını sıkıca kapatın
  6. hazırladığınız likörü 25-30 gün daha güneş görmeyen bir yerde bekletin,süre sonunda hazır olan likörü, kavanozdan süzerek cam bir şişeye doldurun ve soğuk servis etmek için buzdolabında saklayın 

Yorumlar