KAVRULMUŞ CEVİZLİ ARPA ŞEHRİYE SALATASI


Selam,
eski kayıtlarımda yer alan tel şehriye salatası na alternatif olarak bu salatayı paylaşmak istedim,farklı malzemeler ekleyerek yapılsa da temelinde çoğunuzun bildiği bir salata,yalnız şunu belirtmek isterim ki kavrulmuş ceviz salataya bambaşka bir tat kattı öneririm.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber turşusu
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 2 küçük salatalık
  • 2 domates
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı kırık ceviz içi
SOSU İÇİN
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
  1. 3 çorba kaşığı sıvı yağ eklediğiniz şehriyeleri ,renk alana kadar kısık ateşte kavurun
  2. üstüne suyu ekleyin ve pişirin,pilav yapar gibi demlenmeye bırakın
  3. ceviz hariç salata malzemelerini yıkayıp,temizleyin ve küçük küçük doğrayın,şehriyeye ekleyin
  4. sos malzemelerini bir kasede birleştirip,çırpın ve salataya ilave edin
  5. hepsini homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın
  6. son olarak bir tavada cevizleri yağ eklemeden,hafif kavurun ve salatanın üstüne ekleyin

Yorumlar