CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA


Selamlar,
kahvaltılarda,çocukların okul beslenmesinde ,çay masasında sandviç olarak hazırlayabileceğiniz bir poğaça tarifi.

HAMUR MALZEMELERİ (200 ml bardak ile)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı instant maya
  • 1 yumurta (akı hamura,sarısı üstüne)
  • 4-4,5 su bardağı (aldığı kadar) un (ben 4 bardak kullandım,yarı yarıya tam buğday unu ile karıştırdım)
ARASINA SÜRMEK İÇİN
  • 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
ÜSTÜNE
  • yumurta sarısı
  • susam
HAZIRLANIŞI
  1. karıştırma kabına süt,su,şeker ve mayayı alın,karıştırarak eritin
  2. yumurta akını ve yağı ekleyip karıştırın
  3. unun yarısını ekleyin,yoğurmaya başlayın
  4. tuzu ve azar azar kalan unu da ilave edip hamuru yoğurun
  5. daha sonra üstünü kapatıp 40 dk kadar mayalandırın
  6. süre sonunda hamuru bir kez yoğurup toparlayın ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın
  7. her bir bezeyi ufak pasta tabağı boyutunda elinizle açın,büyütün,üstlerine fırçayla sıvı yağ sürün ve ikiye katlayın,üstüne tekrar yağ sürüp tekrar ikiye katlayın
  8. hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,10 dk da tepside bekletin
  9. üstlerine yumurta sarısı sürün,susam serpin
  10. 175-180 derecede ısıtılmış fırına verin
  11. üstleri kızarana kadar pişirin,daha sonra aralarına dilediğiniz malzemeyi ekleyip sandviç haline getirebilirsiniz, afiyet olsun

Yorumlar