Selam,
bu poğaça tarifine ön yargılı yaklaşırdım hep,3 kabartma tozunun ne işi var derdim saçma bulurdum:) ama geçenlerde bir arkadaş sofrasında tadına bakınca fikrim değişti,gerçekten lezzetli bir poğaça olmuştu,ben de sizler için paylaşayım dedim:) tekrar eline sağlık Merveciğim 💜
HAMURU İÇİN
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
- galeta unu
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- tuz,karabiber
- soğanı ve kıymayı tavaya alın ve kavurun,maydanozu,tuzu,karabiberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın,azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın,elinizle açın ve iç malzemeden koyup yuvarlayarak kapatın
- hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.