Selam,
yapımı pratik ,lezzetli bir mantar tarifi ,hem salata hem de meze olarak sunabilirsiniz👍
MALZEMELER
- 600 gram kültür mantarı
- birer tutam tuz,kekik,kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı (ben fındık kullandım)
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- bir tutam dereotu
- mantarları temizleyip, doğrayın (ben soyuyorum,yıkamıyorum çünkü su çekiyor)
- geniş bir tavayı ısıtın mantarları ve yağı ekleyip yüksek ateşte kavurun
- baharatları ekleyin karıştırın 1-2 tur daha çevirip ocaktan alın
- başka bir tavada da ceviz yada fındığı hafif renk alana kadar çevirin ve mantara ekleyin
- daha sonra bir servis tabağına aktarın soğumaya bırakın
- soğuyan mantar kavurmasının üstüne yoğurt dökün (yoğurdunuz suluysa süzün,ayrıca mantarın tamamen soğumasını bekleyin,benim gibi sabırsız olmayın yoksa mantar sulanır:))
- dereotu ve fındıkla süsleyin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.