TAZE İNCİRLİ ŞEKERSİZ VE YAĞSIZ KEK


Selam,
taze incir bolken bu keki öneririm,hem şekersiz hem lezzetli fotoğrafta gördüğünüz gibi ıslak kek/browni  kıvamında bir kek oldu.

MALZEMELER
  • 2 orta boy yumurta
  • 5 adet iri boy taze incir
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu

HAZIRLANIŞI
  1. orta boy yayvan bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin
  2. incirleri soyup püre haline getirin
  3. karıştırma kabına yumurtaları kırın ve mikserle güzelce çırpın
  4. yoğurdu,suyu,tarçını ve incir püresini ekleyip karıştırın
  5. unları ve kabartma tozunu ekleyin
  6. son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın
  7. kek harcını fırın kabına döküp,yayın
  8. 160 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin (kendi fırınınızı tanırsınız kek pişme süresinde kontrol edin,üstünde çatlamalar olunca pişmiştir,kürdan testi yaptığınızda hafif nemli olduğunu göreceksiniz kek olmuştur alabilirsiniz)
  9. kek oda ısısına gelene dek bekletin ,daha sonra servis edebilirsiniz

Yorumlar