Selam,
taze incir bolken bu keki öneririm,hem şekersiz hem lezzetli fotoğrafta gördüğünüz gibi ıslak kek/browni kıvamında bir kek oldu.
MALZEMELER
- 2 orta boy yumurta
- 5 adet iri boy taze incir
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı keçiboynuzu unu
- 1 su bardağı tam buğday unu
HAZIRLANIŞI
- orta boy yayvan bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin
- incirleri soyup püre haline getirin
- karıştırma kabına yumurtaları kırın ve mikserle güzelce çırpın
- yoğurdu,suyu,tarçını ve incir püresini ekleyip karıştırın
- unları ve kabartma tozunu ekleyin
- son olarak damla çikolatayı ekleyip karıştırın
- kek harcını fırın kabına döküp,yayın
- 160 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin (kendi fırınınızı tanırsınız kek pişme süresinde kontrol edin,üstünde çatlamalar olunca pişmiştir,kürdan testi yaptığınızda hafif nemli olduğunu göreceksiniz kek olmuştur alabilirsiniz)
- kek oda ısısına gelene dek bekletin ,daha sonra servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.