PRATİK KAPYA BİBER TURŞUSU


Selam,
hem kahvaltı masasında,hem de yemek masasında kullanabileceğiniz lezzetli ve çok pratik bir turşu,not edin derim:) sevgiler..

MALZEMELER
  • 1/2 kilo kapya biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • kekik yada dereotu
HAZIRLANIŞI
  1. biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyin ve yıkayın,daha sonra yarım parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın
  2. ufak,derin bir tencereye yağı ve sirkeyi koyup,ateşe alın,ısınmaya başladığında ateşi kısıp,biberleri içine atın ve tencerenin kapağını kapatın,ara sıra karıştırın
  3. sarımsağı ufak ufak doğrayın ve ekleyin
  4. tuzu, şekeri dereotu yada kekiği de ilave edip karıştırın
  5. 10-15 dk arasında, biberler dağılmayacak derecede pişirin
  6. turşuyu ocaktan alın ve sıcakken temiz kavanoza aktarın,kapağını sıkıca kapatıp,ters çevirin 
  7. bu şekilde oda sıcaklığında soğutun,daha sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

Yorumlar