Selam,
hem kahvaltı masasında,hem de yemek masasında kullanabileceğiniz lezzetli ve çok pratik bir turşu,not edin derim:) sevgiler..
MALZEMELER
- 1/2 kilo kapya biber
- 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- kekik yada dereotu
- biberlerin çekirdek kısımlarını temizleyin ve yıkayın,daha sonra yarım parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın
- ufak,derin bir tencereye yağı ve sirkeyi koyup,ateşe alın,ısınmaya başladığında ateşi kısıp,biberleri içine atın ve tencerenin kapağını kapatın,ara sıra karıştırın
- sarımsağı ufak ufak doğrayın ve ekleyin
- tuzu, şekeri dereotu yada kekiği de ilave edip karıştırın
- 10-15 dk arasında, biberler dağılmayacak derecede pişirin
- turşuyu ocaktan alın ve sıcakken temiz kavanoza aktarın,kapağını sıkıca kapatıp,ters çevirin
- bu şekilde oda sıcaklığında soğutun,daha sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.