11.06.2018

FIRINDA PATLICAN MÜCVERİ

Selam,
kabak mücveri başta olmak üzere,bütün mücver türlerine bayılırım:) bu kez köz patlıcanla yaptım,fırında olduğu için de oldukça hafif oldu,siz dilerseniz kızartarak da yapabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 küçük boy yumurta
  • 4 adet iri boy kemer patlıcan
  • 4 çorba kaşığı tam buğday unu,beyaz un,yulaf kepeği yada galeta unu tercih sizin
  • bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz,kırmızı toz biber ve karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri (170 ml bardak ile)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
  1. patlıcanları yıkayın,kurutun birkaç yerinden delin ,fırında yada ocakta közleyin
  2. közlediğiniz patlıcanları temizleyin ve bıçakla ince ince kıyarak karıştırma kabına alın
  3. diğer tüm malzemeleri de ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
  4. fırın tepsisine pişirme kağıdı serin,kaşıkla mücver karışımından alarak tepsiye dizin
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin (üstü kızarınca altını kontrol edin,gerekirse çevirin)
  6. pişen mücverleri servis tabağına alın,dilerseniz yoğurt yada domates sosla servis edin,afiyet olsun

2 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım olmuş, günlerdir bunu arıyorum sizde buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,size faydası olduysa mutlu olurum sevgiler..

      Sil

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.