30.01.2018

TUZLU KAHVALTI ÇÖREĞİ


Selam,
kahvaltılara lezzet katacak bir tarifte sıra ,hem lezzeti hem dokusu ile başınızı döndürecek bir çörek dersem abartmış olmam sanırım :) kısaca deneyin derim sevgiler..

HAMURU İÇİN MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  1. 2 adet büyük boy yumurta
  2. 1 su bardağı sıvı yağ
  3. 1 su bardağı süt
  4. 2 kibrit kutusu kadar ufalanmış beyaz peynir
  5. 6-7 dal kıyılmış dereotu
  6. 1 çay kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  7. 1 çorba kaşığı susam
  8. 1 çay bardağı ceviz kırığı
  9. 1 paket kabartma tozu
  10. 1,5 su bardağı un + 1 su bardağı tam buğday unu
ÜSTÜNE
  1. 1 kibrit kutusu kadar ufalanmış beyaz peynir
  2. 2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı 
  3. çörek otu
  4. susam

HAZIRLANIŞI
  • hamuru için yumurta,yağ ve sütü karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana dek çırpın
  • diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
  • yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir fırın kabına hamuru boşaltıp,düzeltin
  • üstüne peyniri,ekmek kırıntısını,susamı ve çörek otunu serpiştirin
  • 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk,kızarana kadar pişirin (fırına göre süre değişir kürdan testi yaparak pişmesini kontrol edebilirsiniz)
  • pişen çöreği ılık yada oda ısısına gelince servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.