13.12.2017

PİRİNÇLİ YER ELMASI


Selam,
kış sebzeleri sıralamamda yer elması ilk sıralarda olmasa da ara sıra pişirmek gerekir diye düşünüyorum 😉 tarifi de kayıtlarımda bulunsun istedim,denemeyenlere de bir fikir olur sevgiler.

MALZEMELER
  • 500 gram yer elması
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 su bardağı içme suyu
  • kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. bir kaseye temiz içme suyu koyun ve unu ekleyerek karıştırın
  2. yer elmalarını temizleyip yıkayarak boyutlarına göre kesin ve unlu suya ekleyin
  3. tencereye yağı koyup ısıtın,soğanı ve havucu temizleyip,küp küp doğrayın ekleyin
  4. 1-2 tur çevirdikten sonra yer elmalarını ekleyin
  5. yıkanmış pirinci ilave edin
  6. limonu ,tuzu,şekeri ekleyip karıştırın
  7. son olarak unlu sudan yeteri kadar ekleyip pişirmeye bırakın (su yemeğin hizasına gelse yeterli)
  8. pişen yemeği tencerede soğutun daha sonra servis tabağına alın,maydanozla süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.