Selam,
kış sebzeleri sıralamamda yer elması ilk sıralarda olmasa da ara sıra pişirmek gerekir diye düşünüyorum 😉 tarifi de kayıtlarımda bulunsun istedim,denemeyenlere de bir fikir olur sevgiler.
MALZEMELER
- 500 gram yer elması
- 1 küçük kuru soğan
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 4 su bardağı içme suyu
- kıyılmış maydanoz
- bir kaseye temiz içme suyu koyun ve unu ekleyerek karıştırın
- yer elmalarını temizleyip yıkayarak boyutlarına göre kesin ve unlu suya ekleyin
- tencereye yağı koyup ısıtın,soğanı ve havucu temizleyip,küp küp doğrayın ekleyin
- 1-2 tur çevirdikten sonra yer elmalarını ekleyin
- yıkanmış pirinci ilave edin
- limonu ,tuzu,şekeri ekleyip karıştırın
- son olarak unlu sudan yeteri kadar ekleyip pişirmeye bırakın (su yemeğin hizasına gelse yeterli)
- pişen yemeği tencerede soğutun daha sonra servis tabağına alın,maydanozla süsleyin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.