Selam,
kahvaltı masasına çok yakışacak, yumuşacık kaymaklı poğaçalar yapmak isterseniz deneyebilirsiniz.
kuzenimin getirdiği süt kaymağını poğaça yaparak değerlendirdik,ben klasik poğaça hamurunu kullandım siz dilerseniz mayalı hamurda da kullanabilirsiniz sevgiler.
HAMURU İÇİN
- 1 yumurta akı
- 100 gram oda ısısında tereyağ
- 1/2 su bardağı süt
- 250 gram süt kaymağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 klasik su bardağı ile un ( ben 2 bardak + 2 çorba kaşığı un kullandım)
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- bir kaç dal kıyılmış dereotu
- 1 yumurta sarısı
- susam
HAZIRLANIŞI
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
- azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun
- ufak bir kasede de iç malzemelerini karıştırın
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yada tezgahta açın,ortasına peynirli harç koyup kapatın (dilerseniz yuvarlak dilerseniz klasik poğaça tarzında kapatın)
- hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz,yada yağladığınız tepsiye dizin
- üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
- 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.