SÜT KAYMAKLI POĞAÇA


Selam,
kahvaltı masasına çok yakışacak, yumuşacık kaymaklı poğaçalar yapmak isterseniz deneyebilirsiniz.
kuzenimin getirdiği süt kaymağını poğaça yaparak değerlendirdik,ben klasik poğaça hamurunu kullandım siz dilerseniz mayalı hamurda da kullanabilirsiniz sevgiler.

HAMURU İÇİN
  • 1 yumurta akı
  • 100 gram oda ısısında tereyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 250 gram süt kaymağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 klasik su bardağı ile un ( ben 2 bardak + 2 çorba kaşığı un kullandım)
İÇ HARCI
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • bir kaç dal kıyılmış dereotu
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
  • susam

HAZIRLANIŞI
  1. un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
  2. azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun
  3. ufak bir kasede de iç malzemelerini karıştırın
  4. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yada tezgahta açın,ortasına peynirli harç koyup kapatın (dilerseniz yuvarlak dilerseniz klasik poğaça tarzında kapatın)
  5. hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz,yada yağladığınız tepsiye dizin
  6. üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
  7. 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar