21.11.2017

ACUKALI PEYNİRLİ DİLİM POĞAÇA


Selam,
kahvaltı ve çay saatleri için düşünebileceğiniz,lezzetli bir poğaça reçetesi seveceğinizi umuyorum☺

HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 yumurta akı
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un + 1 su bardağı tam buğday unu (toplamda 3 su bardağı un olacak) unun cinsine göre gerekirse 1-2 kaşık ekleyebilirsiniz
İÇİNE
  • 2 çorba kaşığı acuka (tarifine buradan ulaşabilirsiniz)
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde ,ufalanmış beyaz peynir
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı ,susam


HAZIRLANIŞI
  1. un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve karıştırın
  2. yavaş yavaş kontrollü olarak un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun
  3. tezgaha yağlı kağıt serin,hamuru üstüne alın ve elinizle yada merdaneyle büyütün (dikdörtgen şekilde)
  4. hamurun üstüne acukayı sürün ve peyniri serpiştirin,kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo yapın
  5. ruloyu resimdeki gibi kesin ve altındaki kağıtla beraber fırın tepsisine yerleştirin
  6. son olarak üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
  8. pişen poğaçayı fırından alın,kesik yerlerinden tekrar kesip tepside soğumaya bırakın
  9. oda ısısına gelince dilimleri servis tabağına alıp sunabilirsiniz, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.