24.10.2017

TART HAMURU


Selam,
lezzetli tartlar yapmak için bu temel tart hamuru tarifini not edebilirsiniz,üstüne dilediğiniz kremayı,meyveyi ekleyerek nefis tartlar oluşturabilirsiniz.
Aynı zamanda bu hamurdan şekeri çıkararak tuzlu kişler de hazırlayabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER (orta boy bir tart kalıbı için )
  • 125 gram soğuk tereyağ (küçük parçalar halinde)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 küçük yumurta
  • 250 gram un
  • 2 çorba kaşığı soğuk su ( buzdolabından )
HAZIRLANIŞI
  1. şekeri,unu  kaba alıp karıştırın
  2. yağı ekleyin ,mikserin hamur ucuyla yada spatulayla karıştırın
  3. yumurta ve suyu ilave edin ,karıştırın
  4. hamur kum gibi oluyor, hamuru elinizle toparlayıp strece sarın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin (hamura çok fazla el sürmüyoruz)
  5. tart kalıbına yağlı kağıt serin yada tabanını yağlayın
  6. hamuru dolaptan alın,iki streç arasında merdaneyle kalıbın boyutuna göre büyütün
  7. hamuru kalıba yerleştirin,kenarlarını elinizle hafif yükseltin ve bir çatalla zeminine delikler açın (kabarmaması için)
  8. yapacağınız tart tarifine göre hazırlayın (bazı tariflerde hamur ön pişirme gerektirebilir, o halde hamurun üstüne yağlı kağıt yerleştirin,kağıdın üstüne de fasulye,nohut gibi bakliyat dökün ki ağırlık yapsın kabarmasın ve 170 derecede ısıtılmış fırına koyun,hamur hafif renk alana kadar yaklaşık 15 dk ön pişirme yapın)
  9. ön pişirme gerektirmeyen tariflerde hazırladığınız hamurun üstüne direkt olarak meyve,krema vs yerleştirip tartı pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.