Selam,
en sevilen,en çok yapılan tart sanırım elmalı tart 👀 ee o zaman kayıtlarda da yerini almalı bence,bir de benim tartımı denemek isterseniz işte tarifim
🔻
HAMURU İÇİN
- 125 gram küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 250 gram un
- 1 küçük yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 çorba kaşığı soğuk su (buzdolabından)
- 3 orta boy elma
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- çay kaşığının ucuyla toz zencefil (opsiyonel)
- 2 çorba kaşığı kadar ceviz kırığı
- pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- hamuru için unu ,şekeri,vanilini ve yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserin hamur ucuyla veya spatulayla karıştırın
- yağı ve suyu da ekleyip karıştırın, hamur kum gibi oluyor elinizin ısısıyla fazla ısıtmadan toparlayıp strece sarın ve buzdolabında bekletin
- elmaları soyup küp küp doğrayın yada rendeleyin ve tavaya alın (ben bu kez doğradım)
- üstüne şekeri ekleyin ve kısık ateşte elmalar hafif diriliğini yitirene kadar pişirin
- tarçını,zencefili,cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın, ılımaya bırakın
- orta boy tart kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin
- dolaptan hamuru alın, üstü için ufak bir parça ayırın
- büyük hamuru iki streç arasında merdane yardımıyla açın ve tart kalıbına yerleştirin, kenarlarını hafif yükseltin ve çatalla tabanına delikler açın (kabarmaması için)
- üstüne hazırladığınız elmalı harcı yayın
- ayırdığınız küçük hamuru merdaneyle açın ister uzun şeritler yaparak tartın üstünü süsleyin,isterseniz de benim yaptığım gibi kurabiye kalıplarıyla keserek süsleyin seçim sizin
- fırını 170 derecede ısıtın, tartı fırına verin ve yaklaşık 25-30 dk pişirin (fırına göre süre değişebilir tartın kenarı ve üstü kızardıysa pişmiştir fırından alın)
- kalıbında biraz dinlendirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun
Muhteşem görülüyor, elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler
Sil