KEK KALIBINDA ÇİKOLATALI ÇÖREK


Selam,
çörek yada tatlı poğaça diyebeliceğiniz pratik ve lezzetli bir reçete ,denemenizi öneririm.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket ınstent maya
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
  • 3,5 su bardağı un
ARASINA
  • 1 su bardağı kadar sürülebilir çikolata kreması (kahvaltılık olan)
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. maya şeker ve sütü karıştırma kabına alıp, karıştırın
  2. yağı , mahlebi ve yumurtayı ekleyip karıştırın
  3. yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun
  4. üstünü kapatıp hamuru mayalanmaya bırakın
  5. hamur iki katına çıkana kadar mayalandıktan sonra tezgaha un serpin ve hamuru bir kez daha yoğurun
  6. hamuru merdaneyle açarak büyütün
  7. üstüne çikolatayı sürün ve rulo yapın
  8. yağlanmış kek kalıbına yaptığınız ruloyu yerleştirin (ortası borulu kek kalıbı olmalı)
  9. üstüne yumurta sarısını sürün ve kalıpta da 15 dk bekletin
  10. süre sonunda 170 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
  11. çörek ılıyınca kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun
DİLERSENİZ AYNI TARİFİ TEK TEK POĞAÇA ŞEKLİNDE DE UYGULAYABİLİRSİNİZ

Yorumlar