REVANİ


Merhabalar,
şerbetli tatlı denince akla ilk gelen tatlı bence klasik revanidir ,blogda daha önce yaptığım haşhaşlı revani tarifi var ona da göz atmak isterseniz burada

MALZEMELER
200 ml.lik bardak ile
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt yada süt (ben süt kullandım)
  • 125 gram oda ısısında tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. şerbet için su ve şekeri karıştırın ,5 dakika kaynatın limonu ekleyip ocaktan alın ılımaya bırakın
  2. karıştırma kabına yumurtaları , yağı ve şekeri alın, mikserle güzelce çırpın
  3. kalan malzemeleri de ekleyip homojen bir karışım elde edin
  4. büyük boy kare bir fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine döküp ,düzeltin
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirin ( kek gibi kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa olmuştur)
  6. pişen revaniyi fırından alın 5 dk bekletin sonra üstüne eşit olacak şekilde şerbeti dökün
  7. şerbetini döktükten sonra üstünü bir tepsiyle kapatın dinlenmeye bırakın
  8. 1-2 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz
NOT: şerbetli tatlıları buzdolabına koymayın, oda ısısında muhafaza edin
     

Yorumlar