Lezzetli bir poğaça reçetesi daha kuru domatesli poğaça denemenizi öneririm sevgiler..
MALZEMELER
MALZEMELER
- 100 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağlı margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 büyük dilim beyaz peynir (rendelenecek)
- 2-3 tane kuru domates (sıcak suda yumuşatılmış ve ufak ufak kesilmiş)
- aldığı kadar un (bardak ,kaşık ölçüleri değişebilir yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- ÜSTÜNE
- 1 yumurta sarısı
- kavrulmuş susam
- un hariç malzemeleri bir kaba alın ve yavaş yavaş un ekleyerek ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ben unu yarı yarıya kullandım yarısı tam buğday unu yarısı beyaz un
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
- şekillendirdiğiniz poğaçaların üstlerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin
- 180 derecede ısıtılmış fırında ,poğaçalar kızarana kadar pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.