KAKAOLU PANDİSPANYA

Selam,
bugün sizlerle,pastalarınızda kullanabileceğiniz kakaolu bir pandispanya reçetesi paylaşmak istedim,ben memnun kaldım sizde deneyin beğeneceğinizi umuyorum
şunu belirtmek isterim ki pasta yaparken kullandığınız pandispanyayı mutlaka ıslatmalısınız  sütle ,sulandırılmış kahveyle veya meyve suyu ile yada kullanmak isteyenler likörle ıslatabilir, böylece ıslatılmış pandispanya hem pastanızın lezzetini katlar hemde daha güzel bir dokuya sahip olur ben her zaman ıslatmayı tercih ederim kuru kuru pastayı sevmem doğrusu :)

MALZEMELER (22 cm kalıp için)
  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı koyu kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı un (klasik bardakla 1 su bardağı)
  • 5 çorba kaşığı ılık su
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaların akını ve sarısını ayırın
  2. aklarını katılaşana kadar mikserle çırpın ve kenara alın
  3. başka bir kapta da yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve çırpın,suyu ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın,kuru malzemeleri eleyerek ilave edin karıştırın
  4. son olarak yumurta aklarını da karışıma ilave edip, spatulayla alttan üste doğru karıştırın
  5. kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin, pandispanya karışımını döküp düzeltin
  6. 150-160 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirin (fırına göre süre değişir 30 dakika sonra kürdanla test edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. pişen pandispanyayı fırından alın ve kalıbından çıkartıp soğutun ,soğuduktan sonra kullanabilirsiniz, hemen kullanmayacaksanız bir streçe sararak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz kolay gelsin :)
NOT: tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.