Merhabalar, fazla balık kültürüm olduğunu söyleyemem genelde yaptığım balıklar,hepimizin bildiği palamut,hamsi,çinakop, somonu ise ilk kez pişirdim :) biraz pahalı bir balık olsa da arada bir yemek gerekir çünkü somon balığını omega 3 zengini bir balık ve oldukça lezzetli tavsiye ederim.
MALZEMELER
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
- 1 dilim somon (kişi başı)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
- bir tutam tuz
- bir tutam karabiber
- 1-2 dal kereviz yaprağı
- yağlı kağıt
- yağı, tuzu,biberi ve sarımsağı karıştırın ve balığın iki tarafına elinizle sürün
- tepsiye yağlı kağıdı serin, üstüne balığı koyun, son olarak kereviz yapraklarını üstüne serpiştirin
- 180 derecede ısıtılmış fırında balığınız kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.