Merhabalar,
arkadaşımda yediğim ve not aldığım bu nefis tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim, bu pratik tatlıyı önümüzdeki Bayram için de bir kenara not alabilirsiniz :)
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
hafif yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün
160 derecede üstü renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
fırından alın ve soğumasını bekleyin daha sonra kalıptan çıkartın
ARASINA
ŞERBETİ İÇİN
ÜSTÜNE
BİRLEŞTİRME
AFİYET OLSUN
arkadaşımda yediğim ve not aldığım bu nefis tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim, bu pratik tatlıyı önümüzdeki Bayram için de bir kenara not alabilirsiniz :)
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket vanilin
- yarım paket kabartma tozu
hafif yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün
160 derecede üstü renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
fırından alın ve soğumasını bekleyin daha sonra kalıptan çıkartın
ARASINA
- 1 poşet kaymak tadında kremşanti (dr oetker)
- 1 su bardağı soğuk süt (buzdolabından)
ŞERBETİ İÇİN
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon suyu
ÜSTÜNE
- yarım su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
BİRLEŞTİRME
- kekin alt parçasını servis edeceğiniz biraz kenarlı bir kaba yerleştirin hazırladığınız sıcak şerbetten kaşık yardımıyla ıslatın
- üstüne ,dolapta bekleyen kremşantiyi yayın
- kekin diğer yarısını eşit dilimlere keserek şantinin üstüne yerleştirin ve kalan şerbeti üstüne gezdirin
- son olarak tatlının üstüne fıstık serpin
- hazırladığınız tatlının üstünü streçle kapatıp buzdolabında muhafaza edin 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz zaman kesip servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.