ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Hafif bir yemek isteyenler için, lezzetli bir reçete

malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz ve pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
yapılışı

patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bir süre bekletip süzün, kağıt havlu ile kurulayın
tencereye soğanı ve yağı ekleyip 1-2 tur çevirin
patlıcanları ekleyin ve 3-4 tur daha çevirin
sarımsağı, baharatları ve domatesi ilave edip 1 kez karıştırın
üstüne sivri biberleri ekleyin
tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin

ocağın altını kapatıp yemeği, tencerede ılımaya bırakın

not: yemeğe su eklemiyoruz fakat domatesler sulu değilse yarım su bardağı su ekleyin

Yorumlar