SİNİ KÖFTESİ


Merhabalar,
lezzetli ve değişik bir reçete, bu köfteye  tepside yapılan içli köfte de denilebilir deneyin beğeneceksiniz sevgiler..

DIŞ MALZEMESİ
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur + ıslatmak için sıcak su
  • yarım su bardağı un
  • 1 küçük kuru soğan rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tarçın
İÇ MALZEMESİ
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 dolu çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
FIRIN KABINI YAĞLAMAK İÇİN YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  1. bulguru geniş bir kaseye alın, üstünü geçecek kadar sıcak suyu ekleyip şişmesi için bekleyin
  2. ceviz hariç iç malzemelerini tavaya alıp kavurun cevizi de ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın
  3. dışı için ıslattığınız bulgura diğer malzemeleri ilave edip köfte gibi yoğurun
  4. fırın kabını bolca yağlayın bulgurlu kısmın yarısını kabın dibine elinizle bastırarak yerleştirin
  5. üstüne kavurduğunuz kıymalı karışımı yayın
  6. bulgurun kalan yarısını bir streçe yayın elinizle açarak fırın kabının boyutunda büyütün , dikkatlice kıymanın üstüne kapatın ve hafif bastırarak düzeltin
  7. son olarak üstüne sıvı yağı sürün
  8. keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
pişen köfteyi biraz dinlendirip servis edebilirsiniz
afiyet olsun:)
not:
1-bulguru yoğururken ve yerleştirirken arada sırada elinizi ılık suyla ıslatın
2-bu ölçüler 28-30 cm lik bir fırın kabı içindir sizler azaltıp,çoğaltabilirsiniz
 Antakya,Gaziantep yöresi

Yorumlar