Merhabalar,
lezzetli ve değişik bir reçete, bu köfteye tepside yapılan içli köfte de denilebilir deneyin beğeneceksiniz sevgiler..
DIŞ MALZEMESİ
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur + ıslatmak için sıcak su
- yarım su bardağı un
- 1 küçük kuru soğan rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve tarçın
- 300 gr kıyma
- 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 1 dolu çay kaşığı tuz ve karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
FIRIN KABINI YAĞLAMAK İÇİN YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- bulguru geniş bir kaseye alın, üstünü geçecek kadar sıcak suyu ekleyip şişmesi için bekleyin
- ceviz hariç iç malzemelerini tavaya alıp kavurun cevizi de ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın
- dışı için ıslattığınız bulgura diğer malzemeleri ilave edip köfte gibi yoğurun
- fırın kabını bolca yağlayın bulgurlu kısmın yarısını kabın dibine elinizle bastırarak yerleştirin
- üstüne kavurduğunuz kıymalı karışımı yayın
- bulgurun kalan yarısını bir streçe yayın elinizle açarak fırın kabının boyutunda büyütün , dikkatlice kıymanın üstüne kapatın ve hafif bastırarak düzeltin
- son olarak üstüne sıvı yağı sürün
- keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
afiyet olsun:)
not:
1-bulguru yoğururken ve yerleştirirken arada sırada elinizi ılık suyla ıslatın
2-bu ölçüler 28-30 cm lik bir fırın kabı içindir sizler azaltıp,çoğaltabilirsiniz
Antakya,Gaziantep yöresi
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.