1 kilo temizlenmiş yıkanmış hamsi
1 kase mısır unu
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı ay çiçek yağı
yayvan bir tavaya (tercihen hamsi tavası) yağı koyup ısıtın ve ocaktan alın
tuzu mısır ununa karıştırın
hamsileri teker teker mısır ununa bulayıp, kuyruk kısmı ortaya gelecek şekilde tavaya dizin
ocağa alıp orta ateşte alt kısmını kızartın
tavanın kapağı yardımıyla hamsilerin yağını bir kaba süzün ve dikkatlice ters çevirin
süzdüğünüz yağı tekrar haminin üstüne ekleyin ve çevirdiğiniz tarafını da pişirip servis tabağına aktarın
sıcak olarak servis edin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.