Merhabalar,
bu leziz yöresel tarifi kızartarak denemek istedim
biz çok beğendik atıştırmalık aperatif bir şeyler isterseniz kızartarak deneyin beğeneceğinizi umuyorum.
malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un ( 1 parmak eksik kullandım yetti)
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
sıcak su
kızartmak için ay çiçek yağı
sosu için:
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 adet domates rendesi
3 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 er çay kaşığı tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı nane
bulgurun üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup ,suyunu çekmesini bekleyin
salçayı,kimyonu ve tuzu ilave edin
azar azar unu ekleyerek yoğurun (yanınızda su bulundurun ara sıra elinizi suya batırın)
hafif ele yapışan bir hamur oluyor çok fazla un eklemeyin
hamurdan parçalar koparın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın
köftelerin ortalarından parmağınızla hafifçe bastırıp çukur oluşturun
hepsini tamamladıktan sonra kızgın yağda kızartıp tabağa çıkarın
sosu için bir tava yada sos tenceresinde salça sarımsak ve yağı hafif kavurun
domatesi nar ekşisini ve baharatları ilave edin
domatesler biraz yumuşayana kadar pişirin
köfteleri sosa atıp karıştırın ve servis tabağına alın
afiyet olsun:)
Adana-Hatay
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.