Selam,
güllaç tariflerine bir yenisi eklendi:) daha önce sade, kakaolu ve pekmezli olarak yaptığım güllaç tariflerime şimdi de güllü pudingli eklendi.
Ramazanın olmazsa olmaz tatlısı güllacı bir de bu şekilde deneyin derim,sevgiler.
MALZEMELER
- 200 gram güllaç (2 ufak paket) pakette kesilmiş halde oluyor
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket güllü puding
- 2,5 çay bardağı süt
- toz Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
- önce 2,5 çay bardağı sütle pudingi tencereye alıp,pişirin ve kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın
- 1,5 litre sütü şekerle birlikte bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın,şeker eriyip süt el yakmayacak kıvamda ısındıysa ocaktan alın
- orta boy bir kabın tabanına kepçeyle hazırladığınız sütten dökün
- üstüne güllaç yaprağı döşeyin
- bir kepçe süt,bir kat güllaç şeklinde 1 paketi döşeyin
- soğumuş olan pudingi döküp yayın ve 2. paket güllaç yapraklarını da pudingin üstüne aynı şekilde döşeyin
- kalan sütü en üstüne dökün
- son olarak Hindistan cevizi serpin
- güllacın üstünü streçle kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.