GÜLLÜ PUDİNGLİ GÜLLAÇ


Selam,
güllaç tariflerine bir yenisi eklendi:) daha önce sadekakaolu ve pekmezli olarak yaptığım güllaç tariflerime şimdi de güllü pudingli eklendi.
Ramazanın olmazsa olmaz tatlısı güllacı bir de bu şekilde deneyin derim,sevgiler.

MALZEMELER
  • 200 gram güllaç (2 ufak paket) pakette kesilmiş halde oluyor
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket güllü puding 
  • 2,5 çay bardağı süt
  • toz Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
  1. önce 2,5 çay bardağı sütle pudingi tencereye alıp,pişirin ve kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın
  2. 1,5 litre sütü şekerle birlikte bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın,şeker eriyip süt el yakmayacak kıvamda ısındıysa ocaktan alın
  3. orta boy bir kabın tabanına kepçeyle hazırladığınız sütten dökün
  4. üstüne güllaç yaprağı döşeyin
  5. bir kepçe süt,bir kat güllaç şeklinde 1 paketi döşeyin
  6. soğumuş olan pudingi döküp yayın ve 2. paket güllaç yapraklarını da pudingin üstüne aynı şekilde döşeyin
  7. kalan sütü en üstüne dökün
  8. son olarak Hindistan cevizi serpin
  9. güllacın üstünü streçle kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin

Yorumlar